top of page

Hoe bedenk je een goede pay off?

Updated: Oct 3, 2022

Als Koala Bandits zijn we ook gespecialiseerd in pay off's. We laten je zien hoe je tot een goede pay off komt, maar het is eerst goed om te weten wat een pay off nu eigenlijk is.

De term pay-off wordt vaak verward met de term slogan. Dat is niet helemaal terecht, want er zitten een aantal verschillen tussen deze twee termen. Pay offs zijn vaak bedoeld voor de lange termijn en slogans hangen vaak samen met een campagne of speciale actie. Een pay off staat dus ook dichter bij de kernwaarden van je bedrijf. Goed dus om de kernwaarden van je bedrijf op je vizier te hebben; waar sta je voor als bedrijf, wat wil je uitstralen. We hebben een eenvoudig stappenplan om dat in kaart te brengen: 1. Maak eerst een lijst met wat je voor je klanten doet. Zet alles mooi op een rijtje. 2. Maak vervolgens een lijst ernaast wat dat voor je klant oplevert. 3. Vanuit de lijst wat het oplevert voor je klant bekijk je waar je het meeste voor staat als bedrijf en omcirkel deze. 4. Met de omcirkelde woorden of korte zinnen kun je gaan spelen. 5. Gebruik woorden die makkelijk te onthouden zijn, aanzetten tot denken en vooral blijven hangen! Neem de tijd! Zo kom je tot een goede pay off. Je moet er wel even voor gaan zitten. Neem de tijd, geef jezelf of je team ruimte! En laat altijd je bedachte pay off een nachtje bezinken. Als je de volgende dag nog overtuigd bent, dan heb je een goede pay off te pakken. Nu nog overal delen en in al je communicatiemiddelen meenemen, zodat iedereen er mee dood wordt gegooid en niet meer om jouw pay off heen kan. Ook goed om te weten is dat je pay off qua uitstraling natuurlijk moet matchen met al je visuele uitingen. Als je dus een hele blije en vrolijke pay off hebt bedacht gebruik dan geen afbeeldingen van verdrietige mensen in je visuele communicatie. Dat match niet, dan snapt iedereen ;-). En uiteraard staan wij klaar om je te helpen als je toch vast komt te zitten ;-). De Koala Bandits will save you!

Enkele voorbeelden van pay offs die wij hebben bedacht:

Blauwwater - Interieur bedenkers en makers Bruis - bevlogen werken B arranged - your hospitality my expertise Maatdesign - exclusive outdoor living Bizz bewust - we create insights and develop your skills Hartpatiënten Nederland - weer vertrouwen in je hart Koala Bandits - for your exposureRecent Posts

See All

Comments


bottom of page