top of page

Ontwerpen voor dummies

Updated: Mar 12, 2022

Halleluja! We hebben Canva ontdekt! Photoshop, Illustrator en Indesign zijn ons natuurlijk niet onbekend. Sterker nog, we werken er dagelijks mee. Héle, héle handige en mooie programma's. Maar in deze tijden van dagelijks posten op social media en alles visueel maken is een alles-in-een tool toch wel erg handig. En dat is Canva.


Sjablonen of from scratch

Je kunt er filmpjes, Instagram en Facebook posts mee maken, posters, presentaties en nog veel meer. Je kunt helemaal zelf ontwerpen from scratch, maar je hebt genoeg afbeeldingen, illustraties en andere features om een superontwerp te maken met behulp van de sjablonen van Canva.


Gratis stockfoto's

Je kunt alles laten bewegen, je hebt keuzes uit heel veel lettertypes, mooie achtergronden, alle soorten vormen, illustraties, gifjes etc. Staat je favoriet er niet in? Geen nood. Dan kun je ook alles wat je maar wilt uploaden. In google kun je volop zoeken naar gratis afbeeldingen en illustraties, die rechtenvrij te gebruiken zijn. Pexels en Pixabay zijn onze favoriete sites met gratis stockafbeeldingen. Of via Wix, als je een site van ons hebt (die maken we in Wix), kun je daar ook gratis afbeeldingen in dowloaden.


Onervaren

Dus ook de onervaren ontwerper, kan ontwerpen in Canva. Er is een gratis versie, waar je al heel veel mee kunt, dus zonder risico uitproberen maar! Wil je meer dan kun je een premium versie aanschaffen. Heb je toch een beetje hulp nodig? Dan zijn de superhero's er :-).


Onderstaand filmpje is gemaakt in Canva!
Recent Posts

See All

Comments


bottom of page